Rumah - Pengetahuan - Butir-butir

Penjelasan terperinci tentang sebab kegagalan penyalaan dan rawatan sepadan periuk bersepadu British Rover

Zhejiang Yinglun Luofu Electric Appliance Co., Ltd. ialah jenama periuk bersepadu yang terkenal (terkenal), jenama terkenal dalam industri, jenama berpengaruh dalam industri periuk perlindungan alam sekitar bersepadu di China, perusahaan teknologi swasta yang cemerlang di Wilayah Zhejiang, dan sebuah perusahaan perkakas dapur moden berskala besar yang menyepadukan penyelidikan dan pembangunan, pengeluaran dan jualan
"Saya percaya bahawa setiap tukang masak keluarga (wanita) akan menghadapi situasi di mana periuk bersepadu English Rover gagal dinyalakan, dan ia juga akan mengeluarkan bunyi yang keras, yang membuatkan seluruh orang sangat kecewa. Sudah hampir masanya untuk memesan, dan mereka mahu keluarga mereka untuk makan makanan yang lazat tepat pada masanya. Namun, periuk bersepadu English Rover gagal dinyalakan, apakah yang perlu mereka lakukan?"? Tanya Du Niang, pendapat berbeza-beza, dan saya tidak tahu siapa yang hendak didengari? Oleh itu, untuk memberi pemahaman yang menyeluruh kepada semua orang tentang sebab-sebab ketidaknyalaan dapur bersepadu British Rover dan rawatan yang sepadan.
1. Tiada gas
Orang yang berhati-hati mungkin memeriksa dengan teliti, tetapi sesetengah orang mungkin ceroboh atau sibuk di tempat kerja dan sering lupa, jadi apa yang perlu dilakukan apabila menghadapi dapur yang tidak terbakar? Editor memberitahu anda, pertama sekali, untuk memeriksa sama ada masih ada gas?
Penyelesaian: Apabila gas dalam botol kehabisan gas, ia perlu diisi semula; Jika ia adalah gas paip, pastikan suis injap gas terbuka.
2. Bateri mati
Jika didapati penyalaan tidak menyala dan tiada bunyi klik yang kasar, perlu periksa sama ada bateri telah dicas?
Penyelesaian: Jika bateri dapur tidak tersedia atau habis, gantikan sahaja dengan bateri No. 1 biasa.
3. Sentuhan litar yang lemah
Ini adalah masalah yang boleh diabaikan dengan mudah, tetapi ramai tukang masak rumah (wanita) sering menghadapinya, jadi semak dahulu sama ada elektrod positif dan negatif kotak bateri berkarat, dan sama ada pendawaian berada dalam hubungan yang lemah.
Penyelesaian: Jika litar periuk mempunyai sentuhan yang lemah, adalah perlu untuk mengeluarkan karat dan menyambungkan litar dengan tepat. (Jika anda seorang yang bodoh litar, adalah yang terbaik untuk seorang profesional membantu anda mengendalikannya.)
4. Perlindungan voltan lampau
Banyak dapur mempunyai fungsi perlindungan voltan lampau dan tidak akan dimulakan sebaik sahaja voltan lampau berlaku.
Penyelesaian: Apabila periuk berada di bawah perlindungan tekanan lampau, adalah perlu untuk menggantikan injap pengurangan tekanan dan mencubanya.
5. Paip tersumbat
Penyumbatan saluran paip juga sangat biasa. Pertama, periksa injap keluar. Secara umumnya, jika anda boleh menghidu gas dan dapur tidak boleh menyala, berkemungkinan gas tersumbat.
Penyelesaian: Jika paip dapur tersumbat, perlu mengorek atau menggantikan paip.
6. Suis mikro rosak
Pada ketika ini, terdapat kawasan kecil di dalam dapur, tetapi lebih sukar untuk dibaiki daripada kerosakan biasa. Secara umumnya, tidak digalakkan pemilik membaikinya sendiri.
Penyelesaian: Suis mikro pemasak rosak, yang merupakan tugas yang rumit dan profesional. Adalah lebih baik untuk meminta seorang profesional untuk menyelesaikannya.
7. Jarum penyalaan yang kotor
“Jika dapur tidak dibersihkan secara berkala, permukaan dapur akan menjadi sangat kotor, terutama titisan minyak yang melekat pada permukaan dapur. Lebih-lebih lagi, jika masa terlalu lama, jarum penyalaan mudah tercemar minyak. , jadi ia tidak akan menyala.".
Penyelesaian: Mula-mula, bersihkan kotoran minyak pada jarum pencucuh sebelum cuba menyala.
8. Kedudukan pin penyalaan tidak betul
"Jika jarum penyalaan pemasak diletakkan secara tidak betul, untuk menyala, periuk mempunyai keperluan tertentu untuk jarak antara jarum penyalaan dan penutup api. Jika jaraknya terpesong terlalu banyak, periuk tidak akan menyala.".
Penyelesaian: Secara umumnya, jarak antara jarum penyalaan dan penutup api ialah 4-6 mm, dan ia hendaklah diselaraskan dengan lubang api.
9. Penuaan talian voltan tinggi pemasak
Pemasak mempunyai wayar voltan tinggi dan penyambungnya. Apabila wayar voltan tinggi sudah tua, mudah menyebabkan periuk gagal menyala.
Penyelesaian: Pada masa ini, hanya perlu menambah satu set perlindungan rintangan voltan tinggi. Dalam kehidupan seharian, beri perhatian lebih kepada pemerhatian dan anda akan dapati itu

info-908-902

Hantar pertanyaan

Anda mungkin juga berminat